نکات مهم در نصب ژنراتور گاز سوز و دیزلی
نصب ژنراتور گاز سوز و دیزلی حتما باید توسط کارشناسان مجرب این کار انجام شوند. اما در این بخش قصد داریم یک سری از نکات مهم در نصب و راه اندازی را برای شما دوستان عزیز شرح دهیم تا آشنایی بیشتری با این امر داشته باشید .
نکات حمل موتور و ژنراتور
همانطور که میدانید حمل بار های سنگین یک تخصص می باشد و دارای نکاتی می باشد که در صورت عدم رعایت میتواند آسیب و خسارت های سنگینی وارد کند در بحث حمل نکته اول این است که از جرثقیل های مناسب وزن موتور و ژنراتور استفاده شود و از عملکرد صحیح جرثقیل و سلامت اجزا حتما قبل از حمل و بلند کردن موتور اطمینان حاصل شود.در بحث دوم باید توجه شود که قلاب هایی که روی موتور و ژنراتور وجود دارند برای حمل موتور یا ژنراتور به صورت جداگانه مورد استفاده قرار میگرفتند و نباید حال که موتور و ژنراتور بر روی شاسی کوپل شدند و وزن زیادی به این مجموعه اضافه شده همچنان از همان قلاب ها برای حمل استفاده کرد,برای حمل موتور و ژنراتور های کوپل شده معمولا قلاب حمل مجموعه بر روی شاسی می باشد .همچنین در نصب زنجیر برای حمل موتور حتما باید توجه کرد در صورت تحت فشار قرار گرفتن زنجیر حمل ,زنجیر به تجهیزات موتور فشار وارد نکند و باعث آسیب به موتور نشود .
مکان نصب ژنراتور گاز سوز و دیزلی
مکانی که برای نصب ژنراتور گاز سوز و دیزلی در نظر میگیرید ابتدا باید از لحاظ موقعیت مکانی در جایی باشد که دسترسی به موتور آسان ,مزاحمت های صوتی و لرزشی برای همسایگان و افراد مجاور کمترین میزان باشد و همچنین موارد و ملاحظات ایمنی نیز در نظر گرفته شده باشد . از مواردی که به موتور و ژنراتور آسیب وارد میکند گرد و غبار و رطوبت می باشد در نتیجه می بایست محیط نصب دیزل ژنراتور حتی المقدور خشک و عاری از آلودگی باشد .در مکانی که ژنراتور نصب می شود باید این نکته را باید در نظر گرفت که در صورت نیاز به تعمیر موتور به راحتی بتوان تعمیرات لازم بر روی موتور و در صورت نیاز به راحتی بتوان موتور را به خارج منتقل کرد .و در صورتی که میخواهید ژنراتور را در فضای آزاد نصب کنید حتما می بایست سر پناهی برای حفاظت موتور از شرایط آب و هوایی در نظر بگیرید .
جهت نصب ژنراتور گاز سوز و دیزلی
در بحث جهت و موقعیت نصب موتور در مکان مورد نظر باید موارد را رعایت کرد همچون جهت وزش باد ,جهت وزش باد از این بابت مهم است که خروج دود اگزوز ژنراتور و تهویه هوای رادیاتور در بهترین موقعیت قرار بگیرد اگزوز ژنراتور باید به گونه ای باشد که با وزش باد دود خروجی مجدد به داخل اتاق یا یه سمت رادیاتور برنگردد زیرا این امر موجب بالا رفتن دمای موتور خواهد شد .همچنین باد خنک و تمیز باید از سمت ژنراتور وارد شود تا پس از خنک کردن بدنه ژنراتور و سپس موتور توسط فن رادیاتور از اتاق خارج شود .
نکات نصب و لوله کشی اگزوز
برای لوله کشی اگزوز حتی المقدور سعی کنید از زانو و پیچ و خم های کمتری استفاده کنید .
قطر لوله و سایلنسری که برای موتور انتخاب میکنید برای جلوگیری از بالا رفتن فشار برگشتی به موتور 20 درصد بزرگتر از دهنه خروجی توربو شارژر یا خروجی اگزوز موتور باشد .
- برای جلوگیری از انتشار گرمای اگزوز به محیط موتور از پشم سنگ یا پارچه نسوز می بایست استفاده شود .
- در صورت نیاز به سایلنسر اگزوز حتما سایلنسر 20 درصد بزرگتر و توسط تولید کننده معتبر ساخته شود .
- برای جلوگیری از انتقال و انتشار لرزش موتور به لوله و اتصالات اگزوز حتما از لرزه گیر در محل اتصال خروجی موتوربه لوله استفاده شود .
- در صورتی که لوله اگزوز را به صورت عمودی نصب میکنید از درپوش باران گیر بر روی لوله اگزوز استفاده نمایید تا از ورود باران به داخل اگزوز جلوگیری کند .
نکات ساخت فنداسیون ژنراتور
ژنراتور ها عموما تجهیزات سنگینی می باشند و با بالا رفتن توان وزن آن ها نیز بیشتر می شود و از موارد مهم در نصب ژنراتور نصب ژنراتور به صورت تراز می باشد و این امر نیز مستلزم داشتن مکانی مستحکم می باشد که با لرزش و وزن موتور نشستی نداشته باشد در نتیجه در توان های بالا می بایست برای ژنراتور فنداسیون مناسب در نظر گرفت .
برای ساخت فنداسیون که یکی از مراحل مهم نصب ژنراتور گاز سوز و دیزلی است، می بایست ابعاد شاسی موتور -ژنراتور را اندازه گرفت سپس به میزان 40 سانت از هر طرف فضای بیشتر برای ژنراتور در نظر گرفت تا کار بر روی موتور آسان باشد همچنین ارتفاع فنداسیون را نیز میتوان 15 تا 25 سانت در نظر گرفت .فنداسیون می بایست از استحکام کافی برخوردار باشد تا بارهای دینامیکی را تحمل کند .
بررسی های قبل از استارت موتور
- از عدم وجود نشتی در سوخت ,روغن و آب موتور مطمئن شوید .
- از شارژ بودن باطری ها اطمینان حاصل نمایید .
- از نبود ابزار ,تجهیزات بر روی ژنراتور ,موتور یا در بین قسمت های متحرک اطمینان حاصل نمایید .
- سطح آب رادیاتور ,روغن موتور و سطح سوخت موجود در باک را بررسی نمایید .
- تنظیمات حفاظتی برد کنترل و یا سیستم حفاظتی را چک نمایید و در صورت امکان قبل از روشن شدن تست نمایید .
آنچه در بالا خواندید نکات مختصری در رابطه مراحل نصب ژنراتور گاز سوز و دیزلی بود که شامل حمل و استقرار موتور و ژنراتور است و مسلما با اطلاعاتی که در بالا کسب کردید نمیتوان یک دیزل ژنراتور یا ژنراتورگاز سوز را راه اندازی نمود و این اطلاعات صرفا جهت آگاهی شما عزیزان می باشد و در بحث نصب ژنراتور گاز سوز و دیزلی حتما می بایست از یک کارشناس خبره کمک گرفت.
جهت نصب و راه اندازی انواع ژنراتور های دیزلی و گاز سوز و همچنین مشاوره در نصب میتوانید با شماره زیر تماس حاصل فرمایید .
09120341443 (مهندس تبریزی)
دیدگاهتان را بنویسید