پمپ چاه آب
در این پست قصد داریم انواع پمپ چاه آب را معرفی کنیم. البته تمرکز ما در این مقاله بر نحوه تامین انرژی پمپ است ولی نیاز است تا ابتدا یک معرفی و مقدمه از پمپ های چاه آب بیان شود و سپس به روش های تامین انرژی پمپ ها بپردازیم .مانند پمپ چاه دیزلی.
انواع پمپ چاه آب از نظر عمق :
پمپهای چاه دارای دو مدل کم عمق و عمیق میباشند.
پمپ چاه آب عمیق:
کاربرد پمپهای چاه عمیق در ساختمانهای مسکونیای است که در مناطق کم آب هستند. همچنین در زمین های زراعی و منازلی که سطح مخازن آب آنها بسیار پایینتر از سطح زمین بوده کاربرد دارند. برای چاههایی که عمق بیش از ۱۰ متر دارند نیز از پمپ چاه عمیق استفاده میشود.
پمپ چاه آب کم عمق:
برای چاههایی که فاصله دهانه تا سطح آب کمتراز ۷ متر هستند، مناسب میباشند.
پارامتر های موثر در قدرت پمپ:
هد پمپ شناور درون چاهی:
هد پمپ یعنی میزان ارتفاعی که پمپ می تواند آب را بالا ببرد. پس شما باید بنابر ابعاد کاری خودتان و همچنین سطح آب در منطقه خود مناسب ترین شناور را انتخاب کنید.
میزان هد شما برابر با عمق نصب پمپ شده در چاه است. همچنین اگر آب پمپاژ مسیر افقی را نیز باید طی کند نیز طبق ضوابط خاصی به هد شما اضافه می شود. که به ازای هر ده متر مسیر افقی یک متر به میزان ارتفاع چاه شما افزوده می شود. این عدد در بازار ایران با متر بیان می شود.
قطر لوله خروجی:
منظور از این قطر،قطر لوله خروجی پمپ شناور که آب پمپاژ شده قرار است از طریق آن انتقال یابد. در این مورد با تناسب و همانگی بین قطر لوله شناور و سیستم لوله کشی برقرار باشد. تا نه به سیستم لوله کشی و نه به پمپ شناور شما فشار وارد نشود.
دبی:
دبی به مقدار آبی گفته می شود که در یک زمان مشخص از نقطه ای به نقطه دیگر جابجا می شود. این میزان با واحد متر مکعب بر ساعت یا لیتر بر دقیقه عنوان می شود. دبی و هد دو عامل مهم و اساسی در انتخاب پمپ هستند. لازم به ذکر است که بین دبی و هد پمپ رابطه معکوس وجود دارد.
از چه روش هایی میتوان در مناطق کشاورزی انرژی مورد نیاز پمپ آب را تامین کرد:
در روش اول در صورتی که شما در محل خود برق داشته باشید میتوانید از الکتروپمپ استفاده کنید و از پمپ های برقی استفاده نماید .
روش دوم استفاده از موتور های دیزلی می باشد که این پمپ چاه دیزلی خود به دو صورت قابل اجراس نوع اول به این صورت است که یک موتور دیزلی به صورت مستقیم یا با تسمه به پمپ شما متصل می شود و به صورت مستقیم پمپ شما را به چرخش در میاورد .
حالت دوم این است که شما از یک دیزل ژنراتور استفاده میکنید و برق تولیدی دیزل ژنراتور را به پمپ خود متصل میکنید .
روش سوم استفاده از موتور های گازسوز است که این نیز دو حالت دارید. یا شما دسترسی به گازشهری دارید که در این صورت در بحث تامین سوخت بسیار پروسه راحت تر خواهد شد. یا دسترسی به گازشهری وجود ندارد. و شما میتوانید از سوخت LPG یا سوخت مایع برای این منظور استفاده نمایید که مانند روش دوم هم موتور میتواند مستقیم به پمپ متصل باشد هم میتواند به صورت ژنراتور باشد و برق تولیدی به پمپ های برقی متصل شود .
گروه ایرانیان ژنراتور پارس انواع موتور های دیزلی و گازسوز را به صورت موتور تک و ژنراتور را جهت استفاده در مزارع کشاورزی به عنوان محرک پمپ های آب در اختیار دارد که آماده خدمت رسانی به هموطنان عزیز می باشد .
جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید :
09108382887 مهندس تبریزی
دیدگاهتان را بنویسید