اجزاء گاورنر و نحوه عملکرد
در موتور های دیزلی و گاز سوز دو بحث اصلی در زمینه کیفیت توان مطرح است :
1-ولتاژ تولیدی
2- فرکانس تولیدی
در این بخش میخواهیم در مورد فرکانس و کنترلر فرکانس یعنی گاورنر صحبت کنیم ,همانطور که میدانیم به یک ژنراتور گازسوز یا دیزلی که ممکن است در یک ساختمان مسکونی ,اداری یا صنعتی نصب شود بار های مختلفی متصل می شوند ,این بار ها دارای حساسیت های مختلفی می باشند که تغییرات در فرکانس در سطوح مختلف می تواند به این تجهیزات آسیب وارد کند .
البته سوال اینجاست که چرا باید فرکانس تغییر کند ؟وقتی که شما باری به ژنراتور وصل میکنید این بار آمپر مصرفی مشخصی دارد , هر مصرف کننده به میزان آمپر مصرفی خود میزانی اثر ترمزی به روی ژنراتور ایجاد میکند و این طبیعی است که سرعت موتور کاهش پیدا کند خب تنها کاری که در این مواقع می توان انجام داد این است که سوخت موتور را بیشتر کرده تا موتور سرعت بیشتری بگیرد اما مسله ای که وجود دارد این است که مدام نمیتوان فردی را مامور کم و زیاد کردن سوخت موتور کرد چرا که بار نیز مدام در حال کم و زیاد شدن است در نتیجه در این بخش قطعه ای به نام گاورنر وارد عمل می شود که به صورت اتوماتیک وظیفه کم و زیاد کردن سوخت موتور را به عهده بگیرد .
نحوه عملکرد گاورنر :
گاورنر های الکترومکانیکی دارای سه بخش اصلی می باشند 1-برد کنترل 2-سنسور دور 3-محرک سوخت یا اکچویتر
سنسور دور :
سنسور های دور همانطور که در تصویر مشخص است دارای یک غلاف فلزی هستند که داخل غلاف یک هسته مغناطیسی و به دور هسته سیم پیچی شده است .این سنسور ها در مقابل فلایویل موتور بسته میشوند به روی فلایول انواع موتور های دیزلی و گازسوز تعداد مشخصی دندانه وجود دارد زمانی که این دندانه ها از مقابل سنسور دور که pickup نامیده میشوند عبور میکند به دلیل تغییرات میدان مغناطیسی که اتفاق میوفتد طبق قانون القای فارده در سیم پیچ ولتاژ تولید میشود البته ولتاژی که به دلیل عبور دندانه های فلزی از مقابل سیم پیچ دارای فرکانسی متناسب با دور موتور می باشد .
سنسور های دور دارای دو مولفه مهم می باشند ,ولتاژ خروجی ,و قطر و رزوه مناسب جهت قرار گیری در محل مورد نظر
برد کنترلر :
در قسمت بالا توضیح دادیم که سنسور دور چگونه ولتاژ تولید میکند اما به قطعه ای نیاز است تا ولتاژ تولیدی را بفهمد و براساس آن سیگنال مناسب تولید کند در اینجاست که نقش برد کنترلی مشخص می شود. برد کنترلی پس از دریافت سیگنال کنترلی از سنسور دور آن را تقویت کرده و سپس آن را با مقدار مطلوب که از طریق پیچ های تنظیم برای برد تعیین شده میسنجد و براساس آن سیگنال کنترلی لازم را تولید میکند .
اکتیویتور ,اکچویتر یا محرک سوخت :
در نهایت برای تکمیل چرخه یا فرایند کنترل فرکانس نیاز به یک محرک می باشد که فرمان برد کنترلی را خوانده و اجرایی کند . محرک های سوخت در دو نوع اهرمی یا بیرون پمپی و دورنی می باشند .
نو اهرمی به وسیله یک واسطه به شانه گاز متصل شده و با کشیدن گاز دور موتور را کنترل میکند.
نوع درونی یا درون پمپی که به انتهای پمپ سوخت موتور های دیزلی متصل میشود به صورت مستقیم با کنترل میزان سوخت دور موتور را کنترل میکند .
انواع برند های معروف و شناخته شده در زمینه تولید گاورنر:
گاورنر وودوارد (woodward )
گاورنر هاینزمن (HEINZMANN )
گاورنر GAC
و…..
گاونرها نام برده شده جز پرکابرد ترین گاونر ها می باشند که در بین این سه مورد گاورنر gac به دلیل تولید در چین و ایران به راحتی یافت می شود و به دلیل سهولت در جایگزینی (جایگزینی توسط متخصص این کار) حتی در مواردی که گاورنر های مذکور یافت نشود یا هزینه ی بالا ی آن مقرون به صرفه نباشد قابل استفاده است .
در بین گاونر های gac نوع 5500 gac از انواع دیگر این گاورنر پرکاربرد تر می باشد .
برای خرید گاورنر میتوانید با شماره های شرکت در پایین سایت تماس بگیرید.
در ضمن پیشنهاد میکنیم از صفحه راهنمای انتخاب گاورنر دیدن فرمایید:
جهت مشاوره یا خرید گاورنر انواع دیزل ژنراتور یا ژنراتور گاز سوز میتوانید با شماره زیر تماس حاصل فرمایید .
09120341443-09108382887 (مهندس تبریزی)