انواع جرقه زن در ژنراتور گازسوز
جرقه زن در ژنراتور گازسوز
در بحث موتور های گازسوز همواره دو بخش اصلی, یعنی جرقه و سوخت مواردی بوده که در بخش های مختلف این سایت به توضیح آن پرداخته شده است. در این بخش میخواهیم انواع سیستم های جرقه زن در ژنراتور گازسوز را برای شما همراهان عزیز توضیح دهیم.
به طور کلی جرقه زن ها به دوصورت کلی جرقه زن های مکانیکی و جرقه زن های الکترونیکی موجود می باشند.
سیستم جرقه زن مکانیکی
در ژنراتور گاز سوز قدیمی یعنی مدل های عموما 2000 میلادی در برخی از برندها همچون MAN از سیستم جرقه زن مکانیکی یعنی دلکو استفاده میشد, اساس کار سیستم دلکو به این صورت می باشد. که دارای یک کویل یا سیم پیچ است که پایه مثبت به صورت داِیم پس از تغییر وضعیت به حالت استارت وارد کویل میشود . و سیم منفی توسط سیستمی که نیروی چرخش خود را از میلنگ میگیرد با سرعت زیاد عمل قطع و وصل پایه منفی را انجام میدهد.
در نتیجه به دلیل سرعت بالای قطع وصل فرکانس ولتاژ اعمالی به کویل افزایش پیدا میکند. و باعث میشود در ثانویه کویل یک ولتاژ بالا حدود 15 تا 20 کیلو ولت ایجاد شود. این ولتاژ بالا توسط وایر به قسمت بالای دلکو یعنی بخش مرکزی دلکو اعمال میشود .
دلکو در داخل خود یک چکش برق جهت توریع این ولتاژ بالا به پایه های خروجی خود در زمان مناسب دارد. در نتیجه در صورتی که شما از پایه های خروجی دلکو توسط وایر به هر سیلندر اتصال برقرار نمایید براساس تنظیمی که برای تایم جرقه خود در نظر گرفته اید . عمل اعمال ولتاژ بالا به شمع هر سیلندر انجام میشود, و جرقه در شمع ایجاد میشود.
قابل ذکر است که بعضی از دلکو ها دارای یک لوله خلا می باشد. که مکش منیوفولد ورودی موتور را اندازه گرفته و از میزان مکش برای اصلاح جرقه در توان های بالاتر استفاده میکند .
جرقه زن های الکترونیکی
در سیستم های الکترونیک بر خلاف سیستم های مکانیکی جز دواری وجود ندارد. در نتیجه این سیستم ها دارای استهلاک پایین تری می باشند.
همچنین به دلیل استفاده از سنسور و پردازش میکروپروسنسوری دارای دقت عملکرد بالاتر و برنامه پذیر تری نسبت به سیستم های مکانیکی می باشند . در ژنراتور های گاز سوز جدید عموما ژنراتور های بالای 2000 میلادی اکثر ژنراتور های گازسوز ارایه شده دارای سیستم جرقه زن الکترونیکی می باشند.
سیستم های جرقه زن الکترونیک به این صورت عمل میکنند که توسط خازن هایی که در آن ها تبییعه شده ولتاژ را تا بالای 10 کیلوولت الی 20 کیلوولت بالا میبرند. سپس توسط سنسوری که در مقابل دیسک مخصوص جرقه زن قرار دارد توسط یک مگنت کوچک موقعیت پیستون یک را تشخیص میدهد .و توسط ترتیب احتراقی که برای جرقه زن یا ایگنیشن (ignition ) معرفی میشود جرقه در بهترین زمان و بهترین قدرت زده میشود.
قابل ذکر است که تنظیم در جرقه زن ها مکانیکی توسط جرخش مکانیکی دلکو انجام میشد. اما در جرقه زن های الکترونیکی توسط ولوومی که روی ایگنیشن تعبیه شده عمل تنظیم تایم (ادونس کردن ) انجام میشود.
برای نصب ,تعمیر و تنظیم جرقه زن یا ایگنیشن انواع ژنراتور های گاز سوز میتوانید با کارشناسان ایرانیان ژنراتور پارس تماس حاصل فرمایید.
۰۹۱۲۰۳۴۱۴۴۳ مهندس تبریزی
دیدگاهتان را بنویسید