نصب ژنراتور کاترپیلار (CATERPILLAR)
معرفی شرکت کاترپیلار (Caterpillar):
شرکت صنایع سنگین آمریکایی است که در زمینه طراحی و توسعه، مهندسی و ساخت موتورهای دیزلی و گازی، توربینهای گاز، تجهیزات سنگین، ماشینآلات کشاورزی، لیفتراکها، لوکوموتیوها، پمپهای هیدرولیک، گیربکسها، اکسلها، الکتروموتورها و کامیونها فعالیت میکند .
کاترپیلار در سال 1925 تاسیس شد و بهعنوان بزرگترین سازنده ماشینآلات عمرانی و معدنی جهان شناخته میشود.شرکت کاترپیلار در تاریخ ۱۵ آوریل سال ۱۹۲۵ از ادغام شرکت تولیدی هولت و شرکت گس ترکشن تشکیل شد.پس از ادغام دو شرکت، کاترپیلار دچار تغییرات بسیاری از جمله بهکارگیری موتورهای دیزلی شد.
محصولات این شرکت توسط نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا مشهور شدند.شرکت کاترپیلار با دارایی بیش از ۷۰ میلیارد دلار، در سال ۲۰۰۹ در فهرست فورچون ۵۰۰ ، رتبه ۴۴ از بزرگترین شرکتهای ایالات متحده را به خود اختصاص داد.محصولات کاترپیلار شامل تراکتورهای زنجیری، بیلهای مکانیکی (هیدرولیکی)، لودرهای بکهو، گریدر ، دامپتراک، لودر، تراکتورهای کشاورزی، موتورهای دیزلی و گازی ,ژنراتور های دیزلی و ژنراتور های گازسوز و توربینهای گازی میباشد.کاترپیلار از آمریکای شمالی شروع شده است و امروزه در سراسر جهان نمایندگی و شعبه دارد.سیستم های Cat® Power از 5 تا 16،000 کیلووات قابلیت تولید برق و انرژی الکتریکی را دارند. کاترپیلار بزرگترین تولید کننده موتور های دیزلی و دیزل ژنراتور در جهان است که بیشترین مشخصات فنی موجود را ارائه می دهد.
سری های مختلف ژنراتور های کترپیلار (Caterpillar) -نام گذاری
کاترپیلار دارای طیف وسیعی از تولیدات می باشد که در این بخش میخواهیم در مورد ژنراتور های دیزلی و گازسوز این شرکت صحبت کنیم .
نحوه نام گذاری و سری های تولیدی این شرکت به صورت زیر است :
کاترپیلار موتور های صنعتی خود را در دو مدل دیزل و گازسوز تولید میکند. که موتور های گازسوز با پیشوند G و موتور های دیزل این شرکت معمولا با پسوند D ارایه شده اند.
البته موتور های صنعتی کترپیلار با سری C نیز ارایه میشوند. که براساس حجم و قدرت موتور شماره گذاری شده اند .از موتور های سری G یعنی تیپ گازسوز که در ایران پرکاربرد هستند. میتوان به G3512 ,G3516,G3608,G3612,G3616 نام برد.
و همچنین از سری موتورهای سری D و DG که براساس حجم سیلندر و قدرت موتور نام گذاری شده اند, میتوان به مدل های D13000 ,D3400
DG60 , D398 و…… همچنین از موتور های سری C که این سری نیز بر اساس حجم پیستون نام گذاری شده, میتوان به مدل ها C1.5 ,C2.8,C3.3,C4.4,C6.6,C15,C18 , و ……اشاره کرد.
پروسه نصب و راه اندازی ژنراتور های کاترپیلار CATERPILLAR :
مراحل نصب و راه اندازی ژنراتور های کاترپیلار به این صورت است, که در ابتدا باید جانمایی ژنراتور انجام شود. براساس سایز موتور ,محل تابلو ها ,فاصله مصرف کننده ,محل تامین سوخت می بایست محل ژنراتور ,محل رادیاتور ها ,محل خروج اگزوز و مسیر کابل کشی رو در اولین گام مشخص کرد.
برای روان شدن متن یک نمونه ژنراتور راه به عنوان نمونه تشریح خواهیم کرد G3512 CAT کاترپیلار را راه اندازی نمایید .
گام اول که تشریح شد براساس مواردی که مطرح شد جانمایی را انجام می دهیم .
مراحل روند نصب ژنراتور کاترپیلار :
در گام دوم نصب ژنراتوز کاترپیلار , می بایست نقشه کشی پایپینگ و الکتریکال موتور را انجام داد. در بحث پایپینگ ما دو عدد رادیاتور داریم یک رادیاتور بزرگتر که برای گردش آب موتور می باشد. که اصلاحا جکت واتر میگویند و وظیفه خنک کردن موتور را به عهده دارد. و رادیاتور دوم که رادیاتور افترکولر می باشد. و وظیفه خنک کردن هوای ورودی به موتور را به عهده دارد .
در نتیجه ما نیاز به یک نقشه پایپینگ داریم , تا لوله ها و پمپ ها در وضیعت مناسب از موتور تا رادیاتور لوله باشیم تا مکان و سیم کشی سیستم کنترل مشخص باشد. و البته کابل کشی قدرت موتور و ژنراتور تا محل نصب تابلو قدرت و در نهایت به مصرف کننده .
در مرحله سوم می بایست نصب با توجه به نقشه ها انجام شود
.در مرحله چهارم می بایست موارد انجام شده تست و بازرسی شوند. و تست های الکتریکال موتور از نظر سلامت قطعات مورد بررسی قرار گیرند . و در صورتی که سنسور یا قطعه ای مشکل داشته باشد می بایست تعمیر یا تعویض شود .
مرحله پنجم مرحله نهایی می باشد. که موتور روشن شده و تنظیمات سوخت ,جرقه ,و حفاظت های موتور تنظیم میشود. و در نهایت می بایست بعد از نصب حداقل یک روز کاری کامل موتور کاملا ریز بینانه زیر نظر باشد و مشکلات احتمالی دیده و رفع شوند .
در صورتی که ژنراتور کاترپیلار caterpillar دارید. دیزلی یا گازسوز , جهت نصب ,راه اندازی و حتی عیب یابی میتوانید با ما در تماس باشید.
>> 09108382887 مهندس تبریزی
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
استفاده از دیزل ژنراتور برای مصارف مختلف
پمپ چاه آب
دیزل ژنراتور بنز 457
ژنراتور گازسوز اویکو (دایم کار)
تابلو کنترل ژنراتور
کوپله دیزل ژنراتور و نکات مهم آن
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مقالتون خیلی مفید بود